Du har gått handledarutbildningen men är osäker på hur länge är handledarutbildningen giltig?

Handledarutbildningen / introduktionskursen är giltig i 5 år från den dagen du du utförde utbildningen. Du behöver dock vänta på handledarbeviset från Transportstyrelsen för att elev och handledaren kan börja övningsköra tillsammans.

VAD ÄR EN HANDLEDARUTBILDNING?

En handledarutbildning (även kallad introduktionsutbildning) är en kurs både elev och handledare (den som ska lära ut) behöver gå för att man ska kunna övningsköra tillsammans privat. Handledarutbildningen utförs hos en trafikskola och utförs under ett tillfälle på ca 3 timmar. Elev och handledare behöver inte gå kursen tillsammans men båda måste gå kursen.

BOKA HANDLEDARUTBILDNING I STOCKHOLM

BOKA HANDLEDARUTBILDNING

VAD KRÄVS DET FÖR ATT BLI HANDLEDARE?

För att vara handledare och övningsköra privat behöver man uppfylla vissa krav för att ni ska bli godkända av Transportstyrelsen och få handledarbeviset:

  • Eleven ska ha ett giltigt körkortstillstånd.
  • Handledaren ska vara minst 24 år gammal.
  • Handledaren ska ha körkort från Sverige eller ett EES-land.

HUR ANSÖKER MAN OM VARA HANDLEDARE?

Det räcker inte bara med att ni går handledarutbildningen utan man behöver ansöka om att kunna vara handledare åt en elev. Som handlare kan du vara handledare åt max 5 personer samtidigt.

ANSÖK OM HANDLEDARSKAP

HUR LÄNGE ÄR HANDLEDARUTBILDNINGEN GILTIG?

Handledarutbildningen är giltig i 5 år. Där efter behöver du gå utbildningen igen om du vill fortsätta övningsköra privat.

Similar Posts