Köpvillkor

AVBOKNINGSREGLER

Avbokning av körlektion skall ske senast arbetsdagen före körlektionen före 12:00. Avbokning skall endast ske via elevcentralen.se, telefon (ej telefonsvarare) eller på plats i trafikskolan. Avbokas en körlektion för sent debiteras fullt pris för körlektionen. Avbokar en elev mycket upprepande gånger förbehåller vi oss rätten att avbryta elevens utbildning.

Avbokning av intensivkurs samt 10 körlektioner eller fler ska meddelas senast 14 arbetsdagar före kursstart. Vid sen avbokning av kurs debiteras 50% av kursens/körlektionernas kostnad.

BETALNING

Förskottsbetalning gäller hos Gabriels Trafikskola. Med detta menas att körlektioner och alla andra tjänster från Gabriels Trafikskola ska betalas innan tjänsten genomförs. Betalning sker via Kort, Swish, Delbetalning eller via E-handeln.

Om du betalar via e-handeln så kan du betala via Stripe samt Klarna. Klarna erbjuder flera betalalternativ som faktura samt delbetalning.

Vi delar den betalningsinformation som du lämnar för att genomföra ett köp med banker och andra institutioner som behandlar betalningstransaktioner eller levererar andra finansiella tjänster, samt för att förhindra bedrägeri och minska kreditkortsrisker. Exempel på sådana leverantörer är KLARNA, STRIPE, Resurs Bank och DIBS. För genomförande av betaltransaktionen är respektive betaltjänstleverantör själva personuppgiftsansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

GILTIGHETSTID

Inköp skall förbrukas inom 6 månader från och med inköpsdatum.

PROVAVGIFTER

Provavgifter från trafikverket ingår inte i några av våra paket eller erbjudanden.

PERSON- OCH KONTAKTUPPGIFTER

Du som elev ansvarar för att dina kontaktuppgifter stämmer. Skulle vi i receptionen ha skrivit fel kontaktuppgifter när du anmälde dig eller skulle du ändra dina kontaktuppgifter är du fortfarande ansvarig för att uppgifterna stämmer. Detta gäller din adress, telefonnummer samt e-post.

ÖPPET KÖP & BYTESRÄTT

Gabriels trafikskola har öppet köp på sina produkter i 14 dagar från köptillfället. Innehåll i paket (exempelvis intensivkurser, körlektioner eller annat paket med flera produkter i ett och samma rabatterat pris) som ej utnyttjats kan ej återbetalas. Öppet köp gäller på köp från och med den 6 december 2022 då öppet köp började gälla.

ÅNGERRÄTT E-HANDEL

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från och med att du har fått en vara levererad till dig. Detta står i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Ångerrätten i distansavtal gäller inte om:

Tjänsten har påbörjats under ångerfristen.

Produkten kan inte ångras om den är i ett sämre skick eller om den är gammal att värdet har minskats.

Observera att ångerrätten endast gäller vid köp via E-handel och inte på plats hos Gabriels Trafikskola.

AVTALSFÖRÄNDRINGAR

När vi ändrar på avtalet kommer du att få ett meddelande om detta. I detta fall behöver du godkänna villkoren igen även om du har gjort det tidigare. Var god läs villkoren noga för att vara medveten om förändringarna.

AVVIKELSER

Vi reserverar oss för att villkoren kan vara annorlunda i samband med prisändringar, kampanjer, realisationer eller förändring av paket.

§ FORCE MAJEURE

Gabriels Trafikskola friskriver sig från avtalets åtaganden då saker som står utanför vår makt som yttre och extrema faktorer som vi som företag inte kunnat räkna med eller förutse och därmed inte kan genomföra våra tjänster och göra en återbetalning eller stå för ersättningskrav från kunden.

BOKNING AV PROV

Trafikskolan bokar uppkörning och teoriprov åt dig på trafikskolans kod. Detta betyder att du gör proven på trafikskolans namn. För att vi ska kunna boka detta behöver du följa lärarens rekommendationer för antal körlektioner som behövs för att du ska bli godkänd på alla moment i utbildningsplanen.

PLANERING

Vi är oftast, beroende på säsong, fullbokade 3-8 veckor framåt. Efter den initiala planeringen av dina körlektioner kommer du att få en estimering på om ditt paket kommer att räcka för att ta körkortet. Skulle din estimering betyda fler körlektioner behöver du boka dessa omgående för att undvika avbrott i din utbildning. Väljer du att inte göra detta kan vi inte garantera en kontinuitet i din utbildning.