Riskettan
499 :-

Boka via bokningsfunktionenbredvid.

Vanliga frågor

Riskettan fokuserar på ämnen som alkohol och droger, hantering av trötthet i trafiken och andra potentiellt riskabla beteenden i trafiken.

Riskettan är en 3-timmarskurs som du genomför hos oss. Denna kurs syftar till att belysa särskilda risker som bilförare står inför samt beteenden i trafiken som utgör potentiella faror, inklusive trötthet, alkohol och droger. Det är viktigt att notera att Riskettan inte inkluderar något skriftligt prov, men aktiv närvaro och deltagande i diskussionerna är ett krav för att bli godkänd i kursen.

För att delta i Riskettan krävs ingen specifik kunskap eller förkunskaper. Det enda du behöver medföra är en giltig ID-handling, såsom pass eller legitimation, för att kunna identifiera dig. Det kan också vara praktiskt att ha med sig en penna och anteckningsmaterial, som ett anteckningsblock eller papper, så att du kan göra nedslag under kursens gång om du önskar.

Om du är osäker på om du redan har genomfört Riskettan eller om giltighetstiden fortfarande är i kraft, så finns möjligheten att ta kontakt med Transportstyrelsen via telefon på numret 0771 81 81 81. Efter att du har slutfört Riskettan registreras detta hos Transportstyrelsen, och det är giltigt i en period av fem år, eller tills du har erhållit ditt körkort, räknat från dagen då du fullföljde kursen.

Vi har fixat körkortet till över 10 000 elever! Kontakta oss så hjälper vi dig med!